فوائد الفواكهBenefits of fruits

مواضيع مفضلة

google-site-verification=D5w-oSMToT0i2p5C9gLSCRSvTOC8w9yn6b38v_QI38Y google.com, pub-6771521127778549 , DIRECT, f08c47fec0942fa0

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *

كل الحب وكل الامنيات الطيبه لكل العالم مع الامل من المزيد من المحبه واحترام الراي الحر واختلاف الثقافات مع الاحترام الكامل للاديان وعدم الخوض في ما حرم الله وان نحترم الاخر وان نحاول ان نصحح عيوبه مع الاحترام الكامل للحريه في الوصف والتعبير والتبادل المعلوماتي الله خلقنا من المحبه والواجب ان نرد المحبه بكل الحب في الاحترام الكامل للرسل والانبياء والاديان والتشريع السماوي*All the love and all good wishes to all the world,

المتابعون

أرشيف المدونة الإلكترونية

قائمة المدونات الإلكترونية

التسميات

من أنا

صورتي
انا الفارس والشاعر والاديب في بلادي وبلادك*** انا يا سيدتي من حارب جلادي وجلادك

جديد المدونه

السبت، 31 مارس 2012

فوائد الفواكهBenefits of fruits

فوائد الفوااكه على رغم ان الجميع يتحدث عن الفواكه واهميتها، وضرورة ان يتضمن اي غذاء متوازن خمس حصص منها يوميا فإننا في الغالب لا نعرف على وجه الدقة اهمية كل نوع من انواع الفاكهة. خاصة ان لكل نوع منها اهمية تختلف تماما عن النوع الآخر. ففوائد الخوخ مثلا تختلف عن فوائد الموز التي تختلف بدورها عن فوائد المانغا وهكذا. فما اهمية كل نوع من انواع الفاكهة؟ البرتقال يحتوي البرتقال على 80% من وزنه ماء وحوالي 2% دهون وحوالي 10% الياف و5% مواد معدنية واحماض، وحوالي 3% سكريات وفيتامين، فهو يحتوي على الغلوكوز والفوسفور وفيتامين B2-b1 والنياسين وفيتامين C. فوائده: -1 تناول برتقالة بعد الطعام يساعد على الهضم. -2 غناه بفيتامين C يساعد على تثبيت الكالسيوم في الطعام. -3 منشط للدورة الدموية ويقوي الكبد. -4 يفيد المصابين بأمراض عصبية والمصابين بالسكر او باضطرابات معدية او كبدية. الخوخ الخوخ فاكهة حلوة المذاق ذات رائحه عطرية زكية ومغذية تحتوي على ماء بنسبة 81% وسكر بنسبة 5% وحمضيات بنسبة 1% ونشويات بنسبة 50% وسيليوليوز بنسبة 6%، وعلى مقادير عالية من فيتامين C وفيتامين B وفيتامين B2. فوائده: - مقو للاعصاب والامعاء. - مفيد للشعر والجلد. - يقوي عضلات الأمعاء ويساعد على مكافحة الامساك. - ملين ومدر ونافع في علاج حصيات المثانة والكلى. - يحافظ على قلوية الدم ويسهل الهضم. المشمش من اشهر فواكه الصيف، فالمائة غرام من المشمش تحتوي على املاح معدنية كثيرة وخصوصا الفوسفور والحديد والكالسيوم والبوتاسيوم وفيتامين A وفيتامين B وفيتامين C، ويوجد في المشمش 13 غراما من السكر و1 غرام بروتين و30 مليغرام دهون و20 غرام كالسيوم و20 مليغرام حديد والياف. فوائده: - يفيد في تعديل الحموضة الضارة الباقية في الجسم من بعض الاغذية. - من اقوى العوامل النباتية في تقوية العظام والانسجة لأنه يزيد من نشاطها ونموها. - يزيد من قوة الجسم الدفاعية للأمراض. - مفيد في حالة فقر الدم وينشط وظائف الكبد والاعصاب ويقوي الشعر. العنب تحتوي المائة غرام من العنب على 75% من وزنه ماء و7 غرامات غلوكوز وغرام دهون و16 غراما كربوهيدرات ونصف غرام بروتين وعشرين مليغرام فيتامين C وافضل انواع العنب كبير الحجم وابيض اللون. فوائده: - منشط للعضلات والاعصاب ومجدد للخلايا وطارد للسموم. - غذاء سريع الهضم. - مفيد في حالات سوء الهضم والقبض والبواسير والحصاة الكبدية والحصاة البولية. - منشط قوي لوظائف الكبد. - قشرة العنب من المواد المفيدة في تنظيف الامعاء. - يفيد العنب في الوقاية من السرطان. - للمصابين بالنحافة يفيد في زيادة الوزن. التفاح يحتوي عصير التفاح على 10% من سكر و9% سكر بسيط وهو سكر الفاكهة او سكر العنب ويحتوي على فيتامين C وفيتامين B المفيد لعمل الجهاز العصبي. فوائده: - التفاحة تساعد على الهضم بكثرة اللعاب الذي تزيد إفرازه. - تقاوم الغازات والامساك بسبب وجود البكتين. - تساعد على تقليل نسبة الكوليسترول والدهون في الدم. - مصدر جيد للبوتاسيوم الذي يساعد على التقليل من مخاطر الإصابة بارتفاع ضغط الدم. الجوافة من الثمار الحمضية نوعا ما وتحتوي على نسبة من السكر تصل الى 17% وهي غنية بفيتامين B1 و A وc. ان قشرة الجوافة والطبقة الخارجية اغنى بالفيتامينات من داخلها الذي تكثر به بالبذور. فوائدها: - تعتبر الثمرة بالغة النضج مستودعا للبوتاسيوم والصوديوم والحديد. - الثمرة غير الناضجة تكون ضارة بالصحة. - الثمرة الصالحة للأكل هي الطازجة ذات القشرة المتماسكة، وإذا كانت رخوة وذات لون متغير فإنها غير مستحبة فهي ضارة ويجب عدم تناولها. الكرز ثمرة أنيقة ذات قشرة لامعة وهي من الثمار الحمضية وتحتوي على نسبة عالية من فيتامين C وحامض التفاح، ومشتقات السايسلات. فوائده: - له القدرة على مقاومة الالتهابات وبالذات اذا أخذ بكميات كبيرة. - مفيد في حالات الاصابات الحادة. الموز تحتوي المائة غرام من الموز على 70% من وزنه ماء وحوالي 25% نشا و2% من وزنه سكر عنب وسكر قصب ودهون والياف وبروتين - ومن الاملاح المعدنية 60 مليغرام حديد وحوالي 40 مليغرام كالسيوم وبوتاسيوم وفيتامين C وفيتامين B2. فوائده: - يستعمل في مكافحة زيادة املاح الصوديوم. - يمنع تصلب الكلى والشرايين. مقاوم للإسهال. - يحمي الجسم من فقر الدم ويساعده في افراز الملح نظرا الى وجود البوتاسيوم فيه. - مزج عصير الموز مع الحليب يساعد على تهدئة قرح المعدة. والكالسيوم الموجود في الموز اجود من الكالسيوم الموجود في الجبن والحليب. الفراولة تلك الفاكهة بالغة الأناقة والفخامة والجمال التي لا تكاد تظهر في السوق حتى تختفي. أهم ما يميزها غناها بالسكر والأملاح المعدنية وخاصة الكالسيوم والفوسفور والحديد ويوجد البروتين في حبيباتها الصغيرة، وتحتوي على حامض السايسلات الطبيعي. فوائدها: - توصف لمرضى النقرس وآفات الكبد. - تفيد في امراض اللثة. - للفراولة خاصية تخفيف كميات حامض البول. - تعتبر مهدئا للاعصاب ومسكنا للآلام. الكيوي فاكهة غنية جدا بفيتامين C حيث تحتوي الثمرة الواحدة على نسبة عالية منه تتراوح ما بين 200 إلى 300 ملغم لكل مائة غرام اي حوالي وزن ثمرتين متوسطتي الحجم. فوائدها: - تؤمن وحدات حرارية قليلة للجسم، فالثمرة الواحدة تعطي الجسم حوالي 20 سعرة حرارية نظرا الى انها تحتوي على نسبة عالية من الألياف. - مفيدة جدا للنظم الغذائية الخاصة بعمليات انقاص الوزن لانها تساعد على الشعور بالشبع والامتلاء. - ينصح بتناول الكيوي للمساعدة على مقاومة التهابات الانسجة والتخلص من حالات الرشح الشديد. - تساعد في عمليات الهضم وفي تطهير وتخفيض معدل الكوليسترول في الدم. المانغا تحتوي ثمرة المانغا على 20% مواد سكرية ذائبة و1% بروتين و1% دهون و1% من الاحماض العضوية و1% مواد معدنية وبعض الفيتامينات وهي غنية بالألياف المفيدة لتنشيط حركة الامعاء والوقاية من بعض الامراض المزمنة وغنية بفيتامين A وc. فوائدها: - تساعد على النمو. - تقي من امراض السرطان. - تحافظ على اللثة. - شراب المانغا ملين للقناة الهضمية. تحيااتي Benefits of fruits Despite the fact that everyone is talking about fruit and its importance and the need to include a balanced diet including five servings a day, we often do not know the exact importance of each type of fruit. Especially as the importance of each type of which is quite different from the other type. The benefits of peaches, for example different from the benefits of bananas, which in turn is different about the benefits of mango and so on. What is the importance of each type of fruit? Orange Contains orange for 80% of its weight of water and about 2% fat and about 10% fiber and 5% minerals, acids, and about 3% sugars, vitamin, it contains glucose, phosphorus, vitamin B2-b1, niacin and vitamin C. Benefits: -1 Eating an orange after food helps digestion. -2 Richness in vitamin C helps to stabilize the calcium in food. -3 Tonic for the circulatory system and strengthens the liver. -4 Benefit the nervous and ill with diabetes or liver disorders or infectious. Peach Plum fruit is sweet with the smell of aromatic Zakia and nutritious containing water by 81% and sugar by 5% and citrus by 1% and carbohydrates 50% and Saljulioz by 6%, and the amounts of high vitamin C and vitamin B and vitamin B2. Benefits: - Tonic for the nerves and intestines. - Good for hair and skin. - Strengthens the muscles of the intestines and helps to combat constipation. - Laxative and diuretic and is useful in the treatment of bladder and kidney stones. - Maintains the blood alkaline and easy to digest. Apricot Of the most famous fruit summer, Valmaúh grams of apricots contain mineral salts are many and especially phosphorus, iron, calcium, potassium, vitamin A and vitamin B, vitamin C, is found in apricots 13 grams of sugar and 1 gram protein, 30 milligrams fat, 20 g calcium and 20 mg iron and fiber. Benefits: - According to modify harmful acidity remaining in the body of some food. - Plant of the strongest factors in strengthening the bones and tissues because it increases the activity and growth. - Increases the strength of the body's defense to disease. - Useful in the case of anemia and activates the functions of the liver and the nerves and strengthens the hair. Grape Contain grams of grapes per cent to 75 per cent of its weight of water and 7 grams glucose and fat grams and 16 grams carbohydrate and a half grams protein and twenty milligrams of vitamin C and the best types of grapes, a large size and white color. Benefits: - Tonic for the muscles and nerves and renewed for the cells of toxins and repellent. - Fast food digestion. - Useful in cases of poor digestion and the arrest of hemorrhoids and gallstones and liver and urinary stone. - A powerful tonic for liver function. - Peel grapes of materials useful in cleaning the bowel. - According to grapes in the prevention of cancer. - For people with thinness is useful in weight gain. Apple Apple juice contains 10% of sugar and 9%, a simple sugar fructose or dextrose and contains vitamin C and vitamin B is useful for the work of the nervous system. Benefits: - Apple to help digestion, which increase in abundance of saliva secreted. - Resistant to gas and constipation due to the presence of pectin. - Help to reduce cholesterol and fat in the blood. - A good source of potassium, which helps to reduce the risk of high blood pressure. Guava Of acidic fruits somewhat contain a proportion of sugar up to 17%, which is rich in vitamin A, B1 and c. The guava peel and the outer layer of the richest in vitamins that abound within its seeds. Benefits: - The fruit is very mature reservoir of potassium, sodium and iron. - Immature fruit be harmful to health. - The fruit is edible fresh-shell coherent, and if they loose and variable in color, it is desirable it is harmful and should not be addressed. Cherry Elegant fruit with a shiny crust, one of the fruits are acidic and contain a high content of vitamin C and acid apples, Alseisselat derivatives. Benefits: - He has the ability to resist infections, particularly if taken in large quantities. - Useful in cases of severe injuries. Bananas Contains cent grams of bananas for 70% of its weight of water and about 25% starch and 2% by weight sugar grapes, sugar cane and fat and fiber and protein - and minerals 60 mg iron and about 40 mg calcium, potassium, vitamin C and vitamin B2. Benefits: - Used in the fight against increased sodium salts. - Prevents hardening of the arteries and kidneys. Resistant to diarrhea. - Protects the body from anemia and assisted in the secretion of salt due to the presence of potassium in it. - Banana juice mixed with milk helps to soothe stomach ulcers. The calcium content in bananas finest of calcium in cheese and milk. Strawberry The fruit very elegance, luxury and beauty that hardly appear in the market even disappear. The most important feature is its rich sugar and mineral salts, especially calcium, phosphorus, iron and protein in the particle is small, and contains a natural acid Alseisselat. Benefits: - Prescribed for patients with gout and liver lesions. - Serve to gum disease. - To alleviate the amount of property strawberry acid urine. - Is soothing to the nerves and the dwelling place of pain. Kiwi Fruit is very rich in vitamin C per fruit, which contains a high proportion of it, ranging from 200 to 300 mg per one hundred grams, or about the weight of Thmrtin medium-utility. Benefits: - Provide few calories to the body, one Valthmrh give the body about 20 calories since they contain a high content of fiber. - Very useful for special diets weight loss operations because it helps the feeling of satiety and fullness. - Try eating a kiwi to help resist the inflammatory tissue and dispose of cases of severe cold. - Helps in digestion and in cleansing operations and reduce the rate of cholesterol in the blood. Mango Contains the fruit of mango to 20% sugars soluble and 1% protein and 1% fat and 1% of the organic acids and 1% minerals and some vitamins are rich in fiber useful to stimulate a bowel movement and the prevention of some chronic diseases and rich in vitamin A and c. Benefits: - Help to grow. - Protect against cancer. - Keeps the gums. - Mango drink laxative of the digestive tract. Thiaata

بحث هذه المدونة الإلكترونية

المشاركة على واتساب متوفرة فقط في الهواتف